Ajankohtaista

16.5.2017

Olimme lauantaina mukana Turun K50-festareilla Yliopistonkadulla! Pisteellämme pääsi pyörittämään kuntoutusonnenpyörää, sai lantionpohjajumppaohjausta, pääsi mittaamaan sormien puristusvoimaa ja sai ihan vaan moikata fysio- ja toimintaterapian ammattilaisia!

Muutamat halukkaat saivat myös ohjausta kuntoutuspalveluihin hakeutumisessa.

Kiitos pisteellämme käyneille!

10.5.2017

Tänään vietetään koko Suomessa Unelmien liikuntapäivää, johon myös kuntoutuskeskus otti osaa järjestämällä omat olympialaiset. Lajeina oli golf, sokkopallo, toimintarata, pöytätennis, keihäänheitto ja nyrkkeily. Reipasta ja liikunnallista päivää kaikille!

8.5.2017

Viime viikolla pidettyyn kongressiin osallistuivat kuntoutuskeskuksesta Anders Romberg ja Päivi Hämäläinen. Anders toimi Mobility-ryhmän puheenjohtajana ja Päivi veti 4.5. kongressin yhteydessä järjestetyn työpajan, joka kantoi nimeä What do we know about neuropsychological rehabilitation in MS. Kongressiin osallistui yli 300 MS-kuntoutuksen ammattilaista ympäri maailmaa.

 

21.4.2017

Kuntoutuskeskuksessa käy usein ulkomaisia vierailijaryhmiä ja opiskelijoita niin naapurimaista kuin kauempaakin. Tällä viikolla toimintaamme tutustui ryhmä neurologeja Pietarin MS-keskuksesta.

Pietarilaisia kiinnosti etenkin kuntoutuksen kognitiivinen puoli, josta Maskussa on vankka osaaminen.

5.4.2017

Etelä-Karjalan neuroyhdistys järjestää yleisölle avoimen  luentotilaisuuden torstaina 6.4.2017 klo 18.00 alkaen Palvelutalo Satakielessä (Korpimetsänkatu 3, Lpr). Luennoitsijana kuntoutuskeskuksen johtaja Päivi Hämäläinen aiheenaan "Ajatus ja mieli koetuksella MS-taudin kanssa". 

Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja nauttimaan kuppi kahvia!

 

23.3.2017

Maaliskuun aikana talossa on ulkoiltu ahkerasti ja altaalla on kertynyt mukavasti uintimetrejä. Saamme myös ihailla kuntoutujien ottamia valokuvia, ja aula onkin jo täyttynyt upeista otoksista maaliskuun teemalla ”Valonpisaroita”.

Perjantaina 31.3. vietämme bailuperjantaita viherterapiatilassa! Luvassa on ainakin karaokea sekä tanssia eri rytmien tahdissa. Kuntoutujat saavat nauttia muun muassa samban, valssin ja hiphopin svengaavista rytmeistä.

17.3.2017

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kutsunut tänä keväänä yli 10 000 suomalaista terveystutkimukseen, jossa kartoitetaan missä kunnossa suomalaiset ovat. FinTerveys-tutkimukseen kutsutut on valittu satunnaisotannalla 50 eri paikkakunnalta ja Maskun kunnasta kutsun sai 130.

Maskulaisten terveystutkimukset toteutetaan kuntoutuskeskuksen tiloissa 24.30.3.2017.

17.3.2017

Seuraava kansainvälinen RIMS-konferenssi "Shaping the Future of MS Rehabilitation" järjestetään 4.-6.5.2017 Espanjan Barcelonassa.

Lisätietoa: http://www.rims2017-barcelona.com

9.3.2017

FM Leena Maria Heikkola Åbo Akademista väittelee 17.3.2017 MS-tautiin liittyvistä kielellisistä hankaluuksista väitöskirjallaan "Kognitiivinen uupumus ja kieli MS-taudissa: semispontaanien narratiivien määrällinen ja laadullinen analyysi". Väitöskirjaa on tehty yhteistyössä Neuroliiton Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen kanssa.

Julkaise syötteitä