Epilepsiaa sairastavien kuntoutus, kurssit

Maskun neurologinen kuntoutuskeskus järjestää yhteistyössä Epilepsialiiton kanssa Kelan kustantamana epilepsiaa sairastavien aikuisten sopeutumisvalmennuskursseja. Tärkeintä sairastuessa on asianmukainen epilepsian hoito, mutta sopeutumisvalmennuskurssilta saa myös tukea sairauteen ja uuteen elämäntilanteeseen sopeutumisessa. Kurssit sopivat sekä hiljattain diagnoosin saaneille että pidempään sairastaneille.

Kurssien ajankohtiin voi tulla muutoksia.
Kurssihaku Kelan sivuilla »

Epilepsiaa sairastavien sopeutumisvalmennuskurssit

Neurologisen kuntoutuksen ammattihenkilöistä koostuvan työryhmän tuella pyritään löytämään ratkaisukeinoja arkipäivän ongelmatilanteisiin ja tukemaan sairastuneen ja hänen läheisensä jaksamista. Työ-, opiskelu- ja/tai toimintakyvyn turvaamisen ja parantamisen lisäksi kurssin tavoitteena on jakaa tietoa sairaudesta, kuntoutuskäytännöistä ja oman paikkakunnan tukiverkostoista sekä vahvistaa elämänhallintaa ja itsehoitoa. Kurssit ovat 30–60-vuotiaille.

Kuntoutuksen kesto on viisi vuorokautta ja se toteutetaan maanantaista perjantaihin. Kurssiin kuuluu kahden vuorokauden mittainen läheisen jakso. Lue läheisen osallistumisen hyödyistä artikkelista Läheinen mukaan kuntoutukseen.

Tulossa olevat sopeutumisvalmennuskurssit

18.–22.10.2021
läheisen osuus 21.–22.10.
kurssinumero: 76666


Epilepsia-kurssien asiantuntijat

Kurssin työntekijöinä toimivat

  • neurologian erikoislääkäri
  • sairaanhoitaja
  • kuntoutussosiaalityöntekijä
  • fysioterapeutti
  • toimintaterapeutti
  • psykologi

Tarvittaessa hoidosta ja avustuksesta vastaa ammattitaitoinen kuntouttavan hoitotyön henkilöstö.


Haku

Kurssit ovat Kelan kustantamia ja niille haetaan Kelan kautta. Hakemukseen voidaan kuitenkin merkitä kurssin toteutuspaikkatoiveeksi Maskun neurologinen kuntoutuskeskus. Muistathan, että voit tulla Maskussa järjestettävälle kurssille, vaikka asuisit missä päin Suomea tahansa.

Katso hakuohjeet »