facebook pixel

Kela antoi päätökset vaativasta kuntoutuksesta – moniammatillista kuntoutusta saa yhä Maskussa

2.9.2021
Kategoriat: Uutinen

Maskun neurologinen kuntoutuskeskus on saanut kielteisen päätöksen Kelan vaativan moniammatillisen suomenkielisen yksilökuntoutuksen kilpailutuksessa koskien ajanjaksoa 1.11.2021–31.12.2024. Myös ruotsinkielinen vaativa moniammatillinen yksilökuntoutus päättyy Maskussa vuoden 2022 alusta alkaen. Vuoden lopussa kesken olevat ruotsinkieliset jaksot toteutetaan kuitenkin suunnitellusti.

Kuntoutuskeskus tarjoaa jatkossakin Kelan kustantamaa ammattitaitoista harkinnanvaraista yksilöllistä laitoskuntoutusta suomen ja ruotsin kielillä sekä useita eri diagnoosikohtaisia kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja.

– Päätös oli ennakoitavissa, sillä kilpailutus tehtiin puhtaasti hintaan pohjautuen, eikä laatutekijöille annettu valinnoissa lisäarvoa. Menetys on tietysti periaatteellisesti iso, mutta kustannustason nousun vuoksi osasimme odottaa, että emme pärjää hintavertailussa, toteaa kuntoutuskeskuksen johtaja Päivi Hämäläinen.

Neuroliitto painottaa, että näissä kilpailutuksissa tulisi aina painottaa laatua hinnan ohella.

– On hyvä muistaa, että Maskusta saa myös jatkossa asiantuntevaa kuntoutuspalvelua kokeneiden asiantuntijoiden toteuttamana, Hämäläinen sanoo.