facebook pixel

Kuntoutusasiakkaan valinnanvapaus kasvaa – harkinnanvarainen yksilökuntoutus siirtyy rekisteröintimenettelyyn

12.12.2023
Kategoriat: Uutinen

 

Kelan käytännöt harkinnanvaraisen yksilökuntoutuksen osalta muuttuvat vuoden 2024 alusta lähtien. Jatkossa Kela ei kilpailuta harkinnanvaraista yksilöllistä moniammatillista kuntoutusta, vaan palveluntuottajat rekisteröityvät Kelaan kyseisen palvelun tarjoajiksi. Rekisteröintimenettelyn myötä asiakas pääsee valitsemaan hänelle sopivan palveluntuottajan.

Maskun neurologinen kuntoutuskeskus rekisteröityy harkinnanvaraisen kuntoutuksen (neurologinen linja) palveluntuottajaksi vuodelle 2024.

Joulukuun 2023 aikana Kela ei voi myöntää harkinnanvaraisia yksilökuntoutuspäätöksiä enää Maskuun, vaikka hakemuksesi olisi paraikaa käsittelyssä, koska tammi-helmikuun kuntoutusjaksot ovat jo täynnä.

Uudistuksen aikataulu

Kela on ilmoittanut julkaisevansa palveluntuottajat 1.2.2024 ja tekee rekisteröintimenettelyn mukaisia uusia kuntoutuspäätöksiä 15.2.2024 alkaen. Voit kuitenkin käynnistää kuntoutushaun jo heti vuoden alusta.

Jos sinulla on kysyttävää kuntoutukseen hakeutumisesta, ole yhteydessä kuntoutustoimistoomme, 040 133 7010 tai mnk-kuntoutustoimisto@neuroliitto.fi