facebook pixel

Noin sata vierasta saapui Maskuun viettämään Kesäpäivää

13.6.2019
Kategoriat: Uutinen

Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen Kesäpäivään perjantaina 7.6. osallistui lähes 100 vierasta.

Tarjotin, jossa sokeroituja reikämunkkeja.

Tarjolla oli maukkaan ja täyttävän ruuan lisäksi myös herkullisia munkkeja.

Ohjelma tarjosi osallistujille niin tietoa kuin hupiakin. Kuntoutuskeskuksen psykologi Vera Leo piti tietoiskun aiheesta Musiikin vaikutus aivoihin ja kuntoutussuunnittelija Anne Huuskonen kertoi kuntoutustoiminnasta Maskussa.

 

Liikuntasalissa esittäytyivät kuntoutuskeskuksen eri ammattiryhmät. Hoitajat mm. mittasivat halukkaiden verenpainetta ja fysioterapeutit vetivät tanssituokioita hip hopista lattariin. Karaokea pääsi laulamaan takkahuoneessa, mikä osoittautui mielekkääksi numeroksi monelle.

Päivä oli helteinen ja aurinkoinen. Puutarhassa sai käydä maalaamassa taiteellisia kiviä ja pihalla pääsi myös testailemaan sähköpyöriä. Tapahtuman loppuhuipennus koettiin pihakonsertissa upeassa säässä, Eeli Hallikaisen sulosävelten siivittämänä ikivihreiden hittien tahtiin.

 

 

Musiikin kuunteleminen aktivoi aivoja laajasti, Vera Leo

Musiikki on aivojen kannalta monimutkainen ärsyke, joka aktivoi laajasti ja molemminpuolisesti tiedonkäsittelyverkostoja, jotka heijastuvat kognitiivisiin, kielellisiin, motorisiin ja emotionaalisiin prosesseihimme.  Musiikin kuuntelu vaikuttaa mielialaamme ja tehostaa verbaalista ja ei-verbaalista kommunikointia sekä sosiaalista kanssakäymistämme.
Lue musiikin vaikutuksista aivoihin »