facebook pixel

Omaishoitaja ja -hoidettava; olisiko parikurssista apua arkeenne?

25.10.2021
Kategoriat: Uutinen

Vuoden 2021 viimeisen parikurssin alkujaksolle (29.11.-3.12.2021, 2. jakso maaliskuu 2022 ja 3.jakso kesäkuu 2023) haku on NYT.

Kelan kustantamat omaishoitajien parikurssit ovat tarkoitettu kaikille omaishoitajille, jotka hoitavat päivittäin läheistään ja jotka haluat osallistua kuntoutukseen yhdessä aikuisen omaishoidettavan omaisen tai läheisen kanssa.
Kuntoutukseen osallistuvalla henkilöllä
– on omaishoitajuudesta aiheutuvan kuormituksen vuoksi arjen toiminnoista suoriutuminen tai osallisuus alentunut tai vaarassa alentua
– uupumisoireita tai uupumista, jotka uhkaavat omaishoitajana jatkamista
ei tarvitse olla kunnan kanssa laadittua omaishoitosopimusta.

Omaishoitajan parikurssi toteutetaan ryhmässä moniammatillisena kuntoutuksena. Läheisen osallistuminen mahdollistaa omaishoitajan osallistumisen kuntoutukseen. Asiakkaan ja läheisen kuntoutus toteutetaan kuntoutuslaitoksessa avokuntoutuksena tai laitoskuntoutuksena, kolmessa viiden (5) vuorokauden jaksoissa. 

Huomioitavaa on, että lääkärinlausuntoa tai muuta lääketieteellistä selvitystä ei tarvita hakemuksen liitteeksi. Hakemuslomakkeeksi riittää Kelan KU 132 lomake, joka tulee toimittaa Kelaan.

Kiinnostuitko? Jos, niin toimita hakemuslomake Kelaan viipymättä tai jos tarvitset lisätietoa, niin ole meihin yhteydessä: sähköpostilla: Mnk-kuntoutustoimisto@neuroliitto.fi tai puh. 040 1337010/Päivi tai 040 1337009/Mirka.