facebook pixel

Järjestämme kuntoutuskursseja myös yli 68-vuotiaille (IKKU-kurssit)

6.2.2020
Kategoriat: Uutinen

Järjestämme Kelan kustantamia kuntoutuskursseja ikääntyneille monisairaille. Kuntoutukseen hakeutuvalla voi olla kaksi tai useampia esimerkiksi näistä sairauksista: tuki- ja liikuntaelinsairaus, diabetes, sydänsairaus, verenpainetauti, reuma, diabetes tai vaikkapa jokin neurologinen sairaus. Kurssit on tarkoitettu 68 vuotta täyttäneille kotona tai palvelutalossa asuville, joilla sairaudet aiheuttavat haasteita toimintakyvylle.

Kurssien tavoitteena on tukea omatoimisuutta ja arjessa selviytymistä sairauksista huolimatta. Kuntoutuskurssien toteutuksesta vastaa kuntoutuskeskuksen kokenut moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. lääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, psykologi ja kuntoutussosiaalityöntekijä.

Kurssit ovat osallistujille maksuttomia. Ne toteutetaan kahtena viiden vuorokauden mittaisena kuntoutusjaksona, joiden välissä toteutetaan kotikäynti. Kotikäynnille voi tarvittaessa osallistua myös terveydenhuollon toimijoita.

Lisätietoa IKKU-kursseista, kurssille hakeutumisesta ja kurssiaikatauluista löydät täältä.

Kerromme mielellämme lisää palveluistamme (tulemme vaikka kerhonne tai yhdistyksenne tilaisuuteen)  ja autamme kuntoutukseen ohjaamisessa.  Voit ottaa meihin yhteyttä, puh. 040 1337010 (kuntoutustoimisto) tai sähköpostitse mnk-kuntoutustoimisto@neuroliitto.fi.