facebook pixel

Moniammatillista kuntoutusta saa Maskusta myös jatkossa

3.9.2018
Kategoriat: Uutinen

Maskun neurologinen kuntoutuskeskus tarjoaa kuntoutujille laadukasta moniammatillista yksilökuntoutusta myös vuonna 2019.

– Suomenkielistä laitosmuotoista vaativaa lääkinnällistä moniammatillista yksilökuntoutusta saa Maskusta vuoden 2018 loppuun asti. Muu kuntoutustoiminta, kuten harkinnanvarainen moniammatillinen yksilökuntoutus, kuntoutuskurssit ja avoterapiakäynnit jatkuvat Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa normaalisti, kuntoutuskeskuksen johtaja Päivi Hämäläinen kertoo.

Hämäläinen korostaa, että kesken olevat suomenkieliset vaativan yksilöllisen kuntoutuksen jaksot toteutetaan loppuun, vaikka toinen osuus kuntoutusjaksosta sijoittuisi vuoden 2019 puolelle. Ruotsinkielellä järjestetään vaativaa lääkinnällistä moniammatillista yksilökuntoutusta myös vuonna 2019.

Neuroliitto: ”Kelan kilpailutus ei huomioi kuntoutuksen tuloksellisuutta”

Maskun neurologinen kuntoutuskeskus ei pärjännyt kilpailutuksessa Kelan valitessa suomenkielisen laitosmuotoisen vaativan lääkinnällisen moniammatillisen yksilökuntoutuksen toteuttajaa. Sen sijaan ruotsinkielisessä kuntoutuksessa päätös oli myönteinen. Päätös koskee vuotta 2019 sekä mahdollisesti optiovuosia 2020 ja 2021.

– Kelan kilpailutuksen tulos kertoo siitä, että palvelun laadulle ja ammattilaisten osaamiselle ei anneta tarpeeksi painoarvoa. Hankintalain harkitsemattomalla käytöllä aiheutetaan myös kuntoutujille kohtuuton tilanne, kun he eivät voi valita kuntoutuspaikkaansa niiden osaamisen ja saavuttamien tulosten perusteella, Neuroliitto aikoo nostaa hankintalain epäkohtia julkiseen keskusteluun. Pyrimme siihen, että Kela ei käyttäisi päätöksessä mainittuja optiovuosia, Neuroliiton toimitusjohtaja Helena Ylikylä-Leiva toteaa.

Hae harkinnanvaraiselle kuntoutusjaksolle täällä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

* Uutista muokattu 5.9.2018: uutiseen täsmennetty Päivi Hämäläisen kommenttia kuntoutuskeskuksessa jatkuvista kuntoutusmuodoista, sekä tarkennettu Kelan kilpailutuksen kohteena olevan kuntoutusmuodon terminologiaa.