facebook pixel

Oma ryhmä Parkinson-kuntoutujille harkinnanvaraiselle yksilökuntoutusjaksolle

3.7.2019
Kategoriat: Uutinen

Kuntoutuskeskus tekee yhteistyötä mm. Parkinsonliiton kanssa. Toteutamme Kelan harkinnanvaraista neurologisen linjan mukaista yksilöllistä laitoskuntoutusta. Parkinsonin tautia sairastavat ja heidän läheisensä ovat tuoneet ilmi tarpeen päästä yksilölliseen laitoskuntoutukseen siten, että kuntoutuksessa olisi samanaikaisesti muitakin Parkinson tautia sairastavia ja heidän läheisiään. Olemme päättäneet vastata tähän pyyntöön. Kuntoutuskeskus on varannut Parkinson-kuntoutujia ja heidän läheisiään varten kuntoutuspaikkoja 30.12.2019 alkavalle kuntoutusjaksolle. Kuntoutusjakson 1. osuus toteutuu 30.12.2019-3.1.2020 ja toinen 11 vuorokauden kestoinen osuus keväällä 2020.

Parkinsonin tautia sairastavan ja hänen läheisensä on mahdollista hakea myös Kelan kustantamaan yksilölliseen laitosmuotoiseen kuntoutukseen, jos sairaus aiheuttaa haasteita arkeen. Tavallisesti sopivin kuntoutusmuoto on tällöin yksilöllinen harkinnanvarainen kuntoutus neurologisella linjalla. Kuntoutusjaksolla tapaa aina yksilöllisesti Parkinsonin tautiin perehtyneen neurologin, sairaanhoitajan, fysioterapeutin, psykologin ja toimintaterapeutin. Tähän kuntoutusmuotoon ei ole yläikärajaa.

Kuntoutuksen tarpeessa oleva; varaa aika lääkärille ja kerro, miksi tarvitse kuntoutusta. Kuntoutukseen hakeutumiseksi tulee täyttää Kelan kuntoutushakemuslomake (KU 132) , liittää siihen lääkärin suositus ja toimittaa Kelan paikallistoimistoon. Hakemuksessa ja suosituksessa on hyvä mainita, että kyseessä on neurologisen linjan mukainen kuntoutus. Läheisellä on mahdollisuus osallistua kuntoutukseen 5 vuorokaudeksi, esimerkiksi kuntoutusjakson 1. osuuden ajaksi, jos läheisen osallistuminen on perusteltua ja se kirjataan kuntoutushakemukseen ja lääkärin suositukseen. Kela käsittelee kuntoutushakemuksen ja tekee päätöksen siitä, voidaanko kuntoutus myöntää.

Jos tarvitset apua kuntoutusasioissa, voit olla yhteydessä Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen kuntoutustoimistoon (puh. 040 133 7010 / mnk-kuntoutustoimisto@neuroliitto.fi). Apua kuntoutushakemuslomakkeen täyttämiseen löydät täältä.