facebook pixel

Riston kokemuksia kuntoutuskeskuksen avoterapioista

23.10.2018
Kategoriat: Uutinen

Risto Penttinen 60 v. on käynyt Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa avofysioterapiassa ja allasterapiassa parisen vuotta. Kesäkuussa 2016 työskennellessään ulkomailla hän sai äkillisesti massiivisen sydänkohtauksen ja aivoinfarktin. Sydänleikkausten jälkimainingeissa meni puolisen vuotta, ja siitä alkoi sitkeä kuntoutuminen. Kahden vuoden aikana Risto on siirtynyt pyörätuolikäyttäjästä yhden kyynärsauvan avulla kävelijäksi. Myös tasapaino on korjaantunut huomattavasti ja lähes itsenäinen toimintakyky palautunut arkeen. Tänä syksynä Risto aloitti myös toimintaterapian täällä Maskussa ja pyrkii kaikin tavoin saamaan aktiivisempaa hallintaa myös oikeaan käteensä.

Alun perin tuttavan suosituksesta Maskuun yhteyttä ottanut Risto kiittelee kuntoutustiloja monipuolisiksi ja motivoiviksi. Erityisesti allasterapia on Riston mieleen, mutta myös kuntosali ja kaikki terapiavälineet ja -menetelmät auttavat viikoittaisissa harjoituksissa toimintakykyä parempaan suuntaan. Risto on erityisen tyytyväinen omaan fysioterapeuttiinsa Minnaan, jonka hellässä piiskauksessa on koko ajan menty eteenpäin. Myös muut terapeutit saavat kiitosta.

”Tänne on helppo tulla Raisiosta kymmenessä minuutissa ja kaikki tarvitsemani terapiat mahdollistuvat täällä. Paljon on edistytty kahden vuoden aikana, en voisi tyytyväisempi olla saamaani fysioterapiaan”

Lisätietoa avoterapioistamme löydät: https://www.kuntoutuskeskus.fi/neurologinen-kuntoutus/kuntoutuskaynnit-avoterapiat/