facebook pixel

Vesa Parantainen uskoo kuntoutustaan parhaiten tukevaa tietoa ja taitoa löytyvän Maskusta

Kun Vesalla ilmeni aivokasvaimen leikkauksen jälkeen Parkinsonin taudille tyypillisiä oireita, hänelle oli selvää, että hän haluaa kuntoutukseen juuri Maskuun. Käytyään Maskussa moniammatillisessa yksilökuntoutuksessa sekä säännöllisesti fysio- ja toimintaterapiassa on luottamus kuntoutuskeskuksesta löytyvään ammattitaitoon vain kasvanut.

Raisiolaiselta Vesalta löydettiin vuonna 2011 kookas aivokasvain. Lääkäri ei luvannut hänelle kovinkaan toiveikasta tulevaisuutta – jos tulevaisuutta laisinkaan. Kasvain saatiin synkistä ennusteista huolimatta onnistuneesti leikattua. Mahdollisesti aivokasvaimesta johtuen, hänellä on ollut myös Parkinsonin taudin oireita parin vuoden ajan.

Maskusta löytyi avaimet parempaan arkeen

Arki ei siis jatkunut ennallaan, mutta onneksi jo leikkausta seuranneena keväänä Vesa löysi tiensä Maskuun neurologisen linjan moniammatilliseen yksilökuntoutukseen.

Vesa toteaa ytimekkäästi, ettei muuta vaihtoehtoa Maskun rinnalla hänen mielestään edes ole. Erityisesti se, että Maskun neurologinen kuntoutuskeskus on Neuroliiton omistama, herättää Vesassa luottamusta.

”Tiedän, että Maskusta löytyy ammattitaitoa sairauteni aiheuttamien oireiden kuntoutukseen.”

– Tiedän, että Maskusta löytyy ammattitaitoa sairauteni aiheuttamien oireiden kuntoutukseen. Täällä tunnetaan minut ja minun oireeni. Olen enemmän kuin tyytyväinen kuntoutuskeskuksen henkilökuntaan: paitsi että he ovat erittäin ammattitaitoisia, heillä on myös myötäelämisen taito.

Mieluiten Vesa nukkuu yöt kotonaan vaimon vieressä. Siksi avoterapiakäynnit ovat erittäin mieluinen lisä laitoskuntoutuksen rinnalla. Normaaliin viikkoon kuuluu fysioterapia tiistaisin ja toimintaterapia torstaisin.

Vesa on päässyt Maskussa pelaamaan pingistä osana fysioterapiaansa.

Toimintaterapia paljasti itsestä uusia puolia

Kuntoutuksessa voi löytää itsestään täysin uusia puolia. Näin kävi Vesalle, kun toimintaterapeutti ehdotti hänelle kädentaitojen harjoittelua.

”Toimintaterapian avulla löysin itsestäni askartelijan.”

– Ennen pidin kaikkea askartelua lähes naurettavana ajanvietteenä, mutta toimintaterapian avulla löysin itsestäni askartelijan. Kun askartelua minulle ehdotettiin, suostuin kokeilemaan mutta sanoin, ettei se kiinnosta minua tippaakaan. Ja nyt olen aivan innoissani.

Vesa on tehnyt Maskussa yhteensä muun muassa neljä jakkaraa, lasisia koruja, kuvittanut paitoja ja punonut amppelin. Vaikka amppelin kanssa meinasi kuulemma hermot mennä, lopputulos miellytti. Hän sai siitä kukkien kanssa oikein hyvän 80-vuotissyntymäpäivälahjan anopilleen.

 

Lue lisää asiakastarinoita »

Tutustu harkinnanvaraiseen yksilökuntoutukseen »

Katso kurssitarjontamme »